Houtverduurzaming

Impregneren

Hout is een prachtig natuurlijk bouwmateriaal, gemakkelijk te bewerken en men kan het in iedere vorm brengen. Hout dat buitenshuis toegepast wordt, moet beschermd worden omdat onbehandeld hout door regen, mist, hoge luchtvochtigheid, wind, storm en zon aangetast kan worden. Om dit te voorkomen dient u het hout voor blokhutten en tuinhuizen etc. te behandelen. Dat kan door middel van impregneren en of beitsen

Alle blokhutten zijn geïmpregneerd leverbaar, impregneren verlengt de levensduur van de blokhut omdat dit het hout beschermt tegen schimmels en andere hout aantastende processen. Na aflevering van de geïmpregneerde blokhut is deze direct geschikt voor het opbouwen bij u in de tuin. Uiteraard zal uw geïmpregneerde blokhut na verloop van tijd gaan verweren. Het is belangrijk om te weten dat impregneren geen vochtregulerende werking heeft en geen wind-waterdichte afsluiten van de wanden en hoeken garandeert. Om dit te bereiken zult u de blokhut kort na plaatsing moeten schilderen of beitsen.

De blokhut wordt d.m.v. dompel-/diffusietechniek geïmpregneerd. Hiervoor worden professionele impregneervloeistoffen gebruikt met een langdurige werking tegen hout aantastende schimmels. Alle onderdelen van de blokhut worden geïmpregneerd, ook deuren, ramen, luiken etc.

Beitsen                                                                                                                         

Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van hout te beschermen tegen weer en wind en om het geheel een mooie uitstraling te geven. Dit kan met eerst een laag transparante Embadecor en daarna dekkende Embala

Verschil Embadecor (transparante beits) en Embalan (dekkende beits)

Embadecor is een transparant product met werkzame stoffen tegen verkleuring en aantasting van het hout door houtrotverwekkende en oppervlakte schimmels. De producten zijn onderling mengbaar. Embadecor maakt het hout tevens weersbestendig en duurzaam mooier. Het bladdert niet, is UV-stabiel, benadrukt de houtstructuur (houtnerf) en is waterafstotend. Embadecor is geschikt voor alle houtsoorten en kan tevens als onderlaag dienen voor hout dat later behandeld wordt met Embalan.

Embalan is een dekkende, zijdeglazende en waterverdunbare verf. Embalan is sterk elastisch, vochtregulerend en waterafstotend. Embalan bladdert niet en zit als het ware als een tweede huid om uw hout en geeft jarenlang bescherming. Embalan voorkomt bij juiste toepassing scheurvorming. De kleuren van Embalan zijn onderling mengbaar. Isoleergrond dienst als eerste laag gebruikt te worden onder Embalan om het beste eindeffect en uiteindelijke kleur te krijgen. Zorg altijd voor een basislaag grondverf of Embadecor voordat u een dekkende laag Embalan aanbrengt.

Stel gerust u vraag via ons contactformulier. Wij streven er naar om u binnen 24 uur antwoord te geven.

Mail ons